Pegasus Airlines u Sarajevu

    Sletio prvi zrakoplov Pegasus Airlinesa iz Istanbula
    Danas je na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio prvi zrakoplov niskotarifne aviokompanije Pegasus Airlines iz Istanbula.
    Prilikom slijetanja na Aerodrom Sarajevo zrakoplov je dočekan tradicionalnim „vodenim pozdravom“ u znak dobrodošlice.
    Dolazak ove niskotarifne aviokompanije u BiH znači stvaranje mogućnosti BH građanima, ali i ostalima, da putuju po vrlo povoljnim cijenama aviokarata. Po dolasku u Istanbul putnicima će biti ponuđeni transfer letovi za tursku prijestolnicu Ankaru i ostale destinacije u Turskoj, ali i u brojne evropske i destinacije Bliskog Istoka po izuzetno povoljnim cijenama.
    Pegasus Airlines je druga po veličini turska aviokompanija koja obavlja intenzivan domaći i međunarodni zračni promet po niskotarifnom konceptu. Flota ove aviokompanije je sastavljena od 44 zrakoplova tipa Boeing. Svi modeli su uglavnom novije generacije (Boeing 737-800), kapaciteta 189 sjedišta.
    Letovi za Istanbul će se obavljati pet puta sedmično i to ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Sve informacije oko cijene i rezervacije aviokarte mogu se dobiti na telefon : ++387 33 289 266 ili na e-mail: ticketing@sarajevo-airport.ba.